Тенис

Едни от най-популярните тенис кортове в източната част на гр. София са тези на спортен комплекс  „Амик спорт“. Клубът разполога с  два тенис корта с настилка от изкуствена трева.

амик спорт

тенис коротве

Тенис база

Спортен комплекс „Амик Спорт“ разполага с два тенис корта с настилка от изкуствена трева, която е сертифицирана за ITF турнири. Стремежът за модернизиране на материалната база ни мотивира да я усъвършенстваме постоянно – наскоро тревата на кортовете бе подновена, а вече втора поредна зима те се покриват с балон, което дава възможност за целогодишна комфортна игра.

amik sport logo

Тенисът е начин на живот

Чуваме постоянно как тенисът е начин на живот. В повечето случаи това може да бъде казано за всеки любим спорт, който поставяме като приоритет в ежедневието си. Същото е и с увлекателно хоби например, което ни завладява. Наблюдаваме, че тенисистите са хора, които генерално обичат спорта, харесват динамичния начин на живот и наситените социални контакти. И веднага правим асоциация със спортния комплекс Амик Спорт. За много от вас тази асоциация е естествена, но нека разкажем на тези, които не са имали честта да усетят атмосферата на спортните съоражения там или по време на иконичните тематични DJ партита в клуба.

Различното усещане за тенис

Това е един от столичните клубове, чийто екип прекрасно разбира, че тенисът е наистина начин на живот – важно е цялото изживяване около практикуването на спорта, на което е подчинена и организацията на престоя ви в комплекса. Името на управителя на Амик Спорт е познато за повечето фенове на тениса – Марио Стоянов е бивш професионален състезател по тенис. Днес е доказан освен като един от треньорите в България с богат опит, също като изключително ефективен спортен мениджър. Негова е заслугата за поддържане на уникалната атмосфера и неповторим спортен характер в комплекса: “Тенис на корт е спорт, който възпитава ценни качества у всеки, който го практикува. Такива качества, които са необходими и в живота – например начинът, по който взимаш решения, уважението между съперници, умението да се понесе загубата и начинът, по който се посреща победата, стратегическото мислене, логическото също.“ Ето защо в Амик Спорт веднага забелязваме разликата с много други спортни комплекси – тук се инвестират време и усилия за доброто настроение и приятелската атмосфера на клиентите и приятелите на клуба.

Прецизна селекция от тенис треньори

На пръв поглед е нормално да видите на кортовете на Амик Спорт повече от един републикански шампион или легенда на българския тенис да дават уроци или просто да се забавляват. Селекцията на тенис треньори в комплекса всъщност е прецизна, като самите те постоянно обогатяват уменията и актуализират познанията си, сверяват ги с последните тенденции в света на тениса. Тренировките се провеждат с помощта на машина за тенис – треньорът наблюдава за грешки и коригира техниката на трениращия. Провеждат се и тренировки по кросфит, фитнес, падел, тенис на маса, баскетбол и детски лагери.