Падел

Паделът е един от най-бързо развиващите се спортове в света! 

Иновативен ракетен спорт за България, който комбинира елементи на тенис, скуош и бадминтон.

Амик спорт

Падел кортове

Правила, корт и екипировка

Най-честo паделът се играе от четирима души, разпределени в два отбора по двама играчи. Играе се на затворен корт, който е малко над една трета от размера на тенис корт и има игрална площ от 20м x 10м. Подобно на тенис корта, той е разделен в средата с мрежа, но за разлика от тениса, кортът е ограден със стъклени стени, които могат да се използват от играчите по време на разиграванията. Целта на играта е да спечелите 2 от 3 сета. Един сет се състои от 6 гейма и точкуването е същото като в тениса: 15, 30, 40, гейм, сет.
Ракетите за падел се различават съществено от тези за тенис. Падел ракетите са направени от твърд и същевременно лек материал (графит, карбон или титан), перфорирана повърхност, която е ергономично проектирана, за да позволи въздушен поток и въртене (спин) на топката. Тъй като ракетата е много по-къса от тенис ракетата, тя е много по-лесна за управление. Топката за падел е идентична по размер и състав с топка за тенис, но по-лека по тегло и по-мека. Може да се използва и обикновена тенис топка.

Защо да изберете падел?

Паделът съчетава спортна активност със забавление и социално общуване. Изключително достъпен спорт, подходящ за всички възрасти, паделът е невероятен начин да се срещате с хора и да поддържате добра спортна форма! Не е нужно да имате опит, за да му се насладите и не е нужно да сте професионален спортист, за да го заобичате. Това е Падел!


Заповядайте в Спортен комплекс „Амик Спорт“, за да се докоснете до невероятното изживяване наречено Падел!